دو حالته باشند ۶۴ سه حالته باشند ۷۲۹ و پنج حالته باشند ۱۵۶۲۵ سطر خواهند داشت. این امر مشخص است که زمانی که فاکتورها را پنج حالته در نظر بگیریم پر کردن جداول احتمال شرطی کاری سخت و دشوار و خیلی زمان بر خواهد بود و چه بسا غیر عملی. زیرا تعداد سطرها بسیار زیاد است و همچنین امکان ورود داده‌های اشتباه در جداول هم افزایش می‌یابد. پس برای پر کردن جداول احتمال شرطی با صفت‌های پنج حالته بایستی از نرم افزارهایی مانند BNJ (پیاده سازی شبکه‌های بیزی با استفاده از JAVA) و BNT (پیاده سازی شبکه‌های بیزی با استفاده از MATLAB ) استفاده نمود. زیرا با استفاده از روش برنامه نویسی می‌توان به صورت خودکار و با استفاده از حلقه‌های تکرار جداول احتمال شرطی را پر نمود.
پس از تقسیم بندی صفت‌های کیفی می ‌بایست آنها را به مقیاس‌های کمی تبدیل نماییم تا بتوانیم فاکتورهای اثر گذار بر فرایند تست نرم افزار و همچنین کارآمد بودن اولویت بندی موارد تست رامحاسبه نماییم. محاسبه‌ی فاکتورها دراین مدل به این صورت است که ابتدا مقادیر بدست آمده از ویژگی‌های فرعی به گونه ای که در ادامه شرح داده خواهد شد به مقادیر کمی تبدیل می‌گردند. از روی محاسبات انجام شده روی این مقادیر کمی، اندازه‌ی فاکتور مربوطه را محاسبه می‌نماییم. به همین طریق و با استفاده از فاکتورهای تست می‌توان کارآمدی تست را با اولویت بندی موارد تست بدین گونه مشخص نمود. با عملکردی این چنین ما قادر خواهیم بود با استفاده از شبکه‌های بیزی و احتمالات کارآمدی از نحوه‌ی اولویت بندی موارد تست را نشان دهیم.

 

برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید.

 

۳-۸- تبدیل اندازه‌ی کیفی صفت‌ها به مقادیرکمی

 

 

برای تبدیل اندازه کیفی صفت‌ها به مقادیر کمی ما در رویکردمان دو روش پیشنهادی را نشان می‌دهیم و با یکدیگر مقایسه می‌کنیم. برای توضیح روش‌های پیشنهادی از حالت صفت‌های سه حالته استفاده می‌کنیم زیرا با صفت های کمتر دقت افت می کند و اگر تعداد صفات را زیاد در نظر بگیریم باعث افزایش اضافه کاری و حجم داده زیاد می شود.

 

 

۳-۹- روش اول برای صفت‌های سه حالته

 

 

در روش اول بدین صورت عمل می‌کنیم که ، ابتدا به هر کدام از ویژگی‌های فرعی مربوط به معیارها یا فاکتورها با توجه به جدول زیر مقدار مربوط به اندازه صفت کیفی را نسبت می‌دهیم.
جدول شماره ۳-۴ : انتساب مقدار عددی به اندازه‌های کیفی در صفت‌های سه حالته

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اندازه کیفی مقدار کمی
زیاد ۱۰۰
متوسط ۵۰
کم ۰

 

سپس میانگین صفت‌ها را محاسبه می‌نماییم. میانگین بدست آمده در یکی از بازه‌های جدول زیر قرار خواهد گرفت و با توجه به بازه مقدار کیفی صفت مربوطه بدست خواهد آمد. سطر جدول احتمال شرطی مربوطه نیز به این صورت خواهد بود که اندازه‌ی مقدار کیفی بدست آمده برابر ۱۰۰ و مقدار کیفی برای دو مقدار کیفی دیگر برابر ۰ خواهد بود.
جدول شماره ۳-۵ : بازه‌های تبدیل میانگین به اندازه‌های کیفی در صفت‌های سه حالته

 

 

 

 
 
 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت