۰

 

 

شدت کم

 

 

 

 

۳-۴- شاخص‌های وزن دهی به ماژول‌ها
برای ماژول‌ها معیارهایی مشخص شده است که هر یک از اهمیت خاصی برخوردارند و نمی‌توان به یکی بیش از دیگری بها داد، از این حیث برای وزن دادن به هرکدام از این معیارها ما شاخص‌هایی را مدنظر قرار دادیم تا هر کدام از موارد تست بر اساس وزن مشخص شده برای معیارهایش انتخاب گردد.
این شاخص‌ها عبارتند از :
تعداد خطاهایی که ماژول داشته یا دارد
اثر بروز خطا در این ماژول به روی دیگر ماژول‌ها
آخرین خطای رخ داده در ماژول
جدیدترین تغییرات اعمال شده بروی ماژول
ماژول‌های فراخوانی شونده
رخ دادن خطاهای قبلی در ماژول‌ها پس از اعمال تغییرات

 

منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است

 

۳-۵- ساخت شبکه بیزی

 

 

این مرحله همانطور که از نام این بخش مشخص است ما در آن به ساخت شبکه بیزی می‌پردازیم. این فرایند پس از اینکه داده‌های ورودی این مدل مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفتند و داده‌های لازم یا شواهد جهت ساخت شبکه بیزی فراهم گردید می‌توانیم به بخش اول ساخت شبکه‌های بیزی بپردازیم. بخش اول از ایجاد شبکه بیزی مرتبط است به ایجاد گراف با توجه بر داده‌ها و روابط علی معلولی استخراج شده .

 

 

۳-۶- ایجاد ساختار گراف

 

 

شکل ۳-۳ : گراف شبکه بیزی تست کارآمد نرم افزار
در اینجا گراف (۳-۳) که از مرحله قبل ساخته شده است را نمایش می‌دهیم. ارتباطات و وابستگی‌هایی که در گراف فوق مشاهده می‌کنید با توجه به کارهای مشابه و نظرات افراد خبره در حوزه تست نرم افزار تعیین شده است. گراف شبکه بیزی پیشنهاد شده در شکل فوق دارای ویژگی‌های مناسبی است. یکی از مهم‌ترین این ویژگی ها این است که گراف پیشنهادی از استقلال شرطی بسیار خوبی برخوردار است. استقلال شرطی یک مفهوم بسیار مهم است که دانستن آن سبب ساده سازی بسیار خوب مدل می ‌گردد. حتی اگر در مواردی استقلال شرطی واقعا وجود نداشته باشد، فرض وجود استقلال شرطی سبب می ‌شود که بهبود بسیاری در مدل احتمالاتی مورد استفاده صورت گیرد. ولی مدل ارائه شده در اینجا از استقلال شرطی بسیار خوبی برخوردار است. زیرا هر کدام از فاکتورها که در گراف فوق قرار گرفته‌اند با توجه به مفهوم تست به دیگر فاکتورهای در این مدل وابسته‌اند یا اینکه مستقل از آنها هستند که این امر نیز به راحتی از طریق مشاهده گراف قابل درک است. به طور خلاصه می‌توان گفت شبکه بیزی ، نمایش با معنی روابط نامشخص ما بین پارامتر ها در یک حوزه می‌باشد . شبکه بیزی گراف جهت دار غیر حلقوی از نودها برای نمایش متغیرهای تصادفی و کمان‌ها برای نمایش روابط احتمالی ما بین متغیرها به شمار می‌رود . فقدان لبه‌ها در شبکه بیزی نشانگر جملات مستقل از هم می ‌باشد .

 

 

۳-۷- محاسبه جداول احتمال شرطی

 

 

شبکه بیزی برای نمایش توزیع احتمالی ویژه و اتصال توزیع بر روی همه متغیرها به صورت نودها در گراف نمایش داده می‌شود . این توزیع با یک مجموعه از جدول احتمال شرطی[۱۷] مشخص می‌شود. هر نود به جدول احتمال شرطی منتسب شده و توسط اطلاعات احتمالی کمی مشخص می‌گردد. همانند جدولی احتمالات در وضعیت ممکن از نود در ترکیب ممکن از والدینش مشخص می‌گردد . برای نودهای بدون والد احتمالات بر روی نودهای دیگر بدون قید و شرط می‌باشند که این نودها احتمالات اولیه بر روی متغیرها نامیده می‌شوند . ویژگی‌های فرعی و فاکتورهای مورد نظر تست پیشنهاد شده در این پایان نامه رامی‌توان به دو روش کاملاَ متفاوت در نظر گرفت. در روش اول تأثیر ویژگی‌های فرعی بر روی فاکتور تست مورد نظرشان یکسان است. در مقابل در روش دوم تأثیر ویژگی‌های فرعی بر روی فاکتور مورد نظرشان یکسان نیست و ویژگی‌ها با توجه به وزنشان روی فاکتور مورد نظر تأثیر دارند. اینکه در پروژه ای نرم افزاری ویژگی‌های فرعی هم وزن هستند یا نه، و اینکه وزن هرکدام از ویژگی‌های فرعی و تأثیر آنها روی فاکتور مربوطه چقدر است را متخصصان تست نرم افزار تعیین می ‌کنند. در حالت کلی و استاندارد متخصصان حوزه تست و مهندسان تست روش اول را که در آن همه ‌ی ویژگی‌های فرعی یک فاکتور هم وزن بوده و تأثیر یکسان دارند را در نظر می ‌گیرند.
هر کدام از ویژگی‌های فرعی و فاکتورهای تست و همینطور خود کارآمدی نهایی تست را می ‌توان به اندازه ‌های مختلف درجه بندی نمود. تقسیم بندی‌های صفات کیفی می‌تواند دو تایی ، سه تایی، چهارتایی، پنج تایی باشد. هرچه تعداد این تقسیم بندی ‌ها بیشتر باشد جواب نهایی دقیق‌تر و با جزئیات بیشتری بوده و قابلیت اتکای بیشتری خواهد داشت. اما اگر بخواهیم تعداد صفات کیفی را زیاد کنیم تا دقت جواب نهایی را بالاتر ببریم، در مقابل هم زمان انجام کار و هم افزونگی داده‌ها افزایش می‌یابد. همانطور که با افزایش تعداد تقسیم بندی‌ها، دقت مدل بیشترمی‌شود در مقابل نیز پیاده سازی مدل سخت‌تر از حالت قبل می‌شود. دراین پایان نامه تاکید روی تقسیم بندی سه تایی است. در تقسیم بندی سه تایی اندازه‌ی صفت‌های کیفی، مقادیر در نظر گرفته شده عبارتنداز: کم، متوسط و زیاد .
تعدادحالت‌های مختلف یک فاکتور یا به عبارت دیگر تعداد سطرهای جداول احتمال شرطی فاکتورها به دو مولفه بستگی دارد. یکی تعداد و یژگی‌های فرعی آن فاکتور تست و دوم تعداد حالت‌هایی است که برای آن ویژگی‌های فرعی در نظر گرفته‌ایم . چون تعداد حالت‌های همه‌ی ویژگی‌های فرعی در این پایان نامه به صورت برابر در نظر گرفته شده (سه حالته)پس می‌توان با استفاده از رابطه تعداد سطرهای جداول احتمال شرطی فاکتورها را بدست آورد که در آن P تعداد ویژگی‌های فرعی یک فاکتور تست است و n نیز تعداد حالت‌های مختلف هر کدام از ویژگی‌های فرعی است. برای مثال فاکتور تعداد خطا که دارای سه ویژگی فرعی است. اگر هر یک از ویژگی‌های فرعی را دو حالته در نظر بگیریم جدول تعداد خطا دارای ۸ سطر و اگر هر ویژگی فرعی را سه حالته در نظر بگیریم جدول تعداد خطا دارای ۲۷ سطر خواهد بود و اگر که هر ویژگی فرعی را پنج حالته در نظر بگیریم جدول تعداد خطا دارای ۱۲۵ سطر خواهد بود. آنچه مشخص است این است که تعداد حالت‌هایویژگی‌های فرعی به شدت روی تعداد سطرهای جدول فاکتورها تاثیر خواهد گذاشت. در جدول زیر برای نمایش این وضعیت‌ها و روشن شدن موضوع حالت‌های مختلف برای هر یک از فاکتورها را محاسبه کرده‌ایم و نشان می‌دهیم.
جدول شماره ۳-۳ : تعداد سطرهای جدول احتمال شرطی فاکتورهای تست

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت