** معناداری همبستگی در سطح خطا ۰٫۰۵
منبع: نتایج تحلیل آماری پژوهشگر
۴-۳-۵)ترسیم مدل اصلی تحقیق و نیکویی برازش مدل
به منظور ترسیم مدل اصلی تحقیق که بیانکننده ارتباط میان اخلاقکار و هوش سازمانی با در نظر گرفتن متغیر میانجی رفتار شهروندی سازمانی میباشد، از تحلیل مسیر و معادلات ساختاری استفاده شد. با توجه به اینکه هر کدام از متغیرها دارای ابعاد چندگانهای نیز بودند در ابتدا با استفاده از ماتریس کوواریانس، میزان همبستگی میان ۱۶ بعد مورد بررسی قرار گرفت و در نتیجه بعد دوم رفتار شهروندی سازمانی (رفتار مؤدبانهکاری) به دلیل عدم ارتباط با دیگر ابعاد از مدل حذف گردید. بنابراین ابعاد مورد بررسی عبارتند از متغیر اخلاقکار (دلبستگی و علاقه به کار، پشتکار و جدیت در کار، روابط سالم و انسانی در محل کار و روح جمعی و مشارکت در کار)، متغیر هوش سازمانی (چشمانداز راهبردی، سرنوشت مشترک، میل به تغییر، اتحاد و توافق، دانش کاربردی، روحیه و فشار عملکرد) و متغیر میانجی رفتار شهروندی سازمانی (نوع دوستی یا رفتار یاریدهنده، وظیفهشناسی و وجدانکاری، جوانمردی و مروت و اخلاق اجتماعی). ماتریس کوواریانس ابعاد ذکر شده در جدول شماره ۴-۱۶ خلاصه شده است.
نیکوئی برازش مدل با استفاده از شاخصهای بسیاری قابل بررسی است. از جمله این شاخصها کای اسکوئر[۱۴۹] است که شاخص کلی از معنیداری اختلاف ماتریس داده برای تحلیل و ماتریس باز تولید شده توسط مدل است. به عبارت دیگر، آزمون کای اسکوئر شاخص کلی معنیداری عدم برازش مدل فرامشخص به دادههاست، از این رو؛ هر چه مقدار آن بزرگتر و مقدار p کوچکتر باشد، فرضیه عدم برازش مدل با دادهها تقویت میشود و برعکس هر چه کای اسکوئر کوچکتر و مقدارp بزرگتر باشد برازش با دادهها بیشتر تقویت میشود.
علاوه بر این کای اسکوئر تحت تأثیر مقدار همبستگی موجود در مدل نیز هست. هر چه این همبستگیها زیادتر باشد برازش ضعیفتر است. به دلیل این محدودیتها، بسیاری از شاخصهای برازش دیگر به عنوان جایگزین برای کای اسکوئر توسعه و بسط داده شدهاند.
معمولیترین شاخصهای مورد استفاده در مطالعات میزان انطباق مدل شامل آمارهی (χ۲) تقسیم بر درجه آزادی[۱۵۰]، شاخص برازندگی[۱۵۱] و شاخص تعدیلیافته برازندگی[۱۵۲]، شاخص برازندگی تطبیقی[۱۵۳]و مقدار مربعات همبستگی چندگانه[۱۵۴] یا ضریب تعیین است. از این رو در مطالعه حاضر، در مطالعه حاضر، برای سنجش برازش مدل از چندین شاخص بالا استفاده شد.
جدول ۴-۱۶) ماتریس کوواریانس میان ابعاد

 

دانلود متن کامل این پایان نامه در سایت abisho.ir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت