۲-۴-۶- روش های تجزیه و تحلیل مالی

 

 

درتجزیه و تحلیل مالی از چهار روش استفاده می شود:
۱) تجزیه و تحلیل درونی[۱۰۴]: مقدار و اهمیت هر یک از اقلام یک صورت مالی در مقام مقایسه با سایر اقلام همان صورت تعین می گردد.
۲) تجزیه وتحلیل مقایسه ای[۱۰۵]: صورت های مالی دو یا چند دوره متوالی را با یکدیگر می سنجیم. به عبارت دیگر، رقم مربوط به یک سال را با رقم مشابه در سال دیگر مقایسه و ضمن تعیین افزایش و کاهش به پی جویی علت یا علل می پردازیم.
۳) تجزیه وتحلیل سرمایه درگردش[۱۰۶]: عوامل موثر در تغییرات وضعیت مالی شناخته می شود و موجبات افزایش یا کاهش پول مورد نیاز درفعالیت های جاری واحد تجاری می گردد. نتیجه این نوع و تجزیه وتحلیل آن است که بدانیم که آیا واحد تجاری در کار روزمره خود و به خصوص پرداخت بدهی ها با اشکال مواجه می شود یا خیر؟
۴) خطر سنجی۴: مواضع ایجاد خطر مشخص می شود.اصولا از نظر اقتصادی و مالی هر نوع سرمایه گذاری وفعالیت جاری می بایداز دو جهت زیر ارزیابی شود:
الف) از نقطه نظر سود آوری
ب) از لحاظ خطر یا خطراتی که متوجه سرمایه گذاری می شود.
روش های سه گانه بالا یعنی تجزیه و تحلیل درونی، مقایسه ای وتا حدی سرمایه در گردش بر اساس سنجش موفقیت درسود آوری بنا گذاشته شده است ودر واقع در این محاسبات ومقایسات عامل خطربه خصوص از لحاظ آینده نادیده گرفته می شود. درصورتی که هر دو عامل سود آوری و خطرمی باید همزمان وباهم مورد توجه و بررسی قرار گیرد. (اکبری، ۱۳۸۷، ۱۳-۱۲)

 

 

۲-۵-بخش چهارم:تجارت الکترونیک

 

 

۲-۵-۱- تعریف تجارت الکترونیکی

 

 

برای تجارت الکترونیکی تعاریف مختلفی ارائه شده است که اغلب آنها مبتنی بر تجارت گذشته در استفاده از تجارت الکترونیکی بوده است. در ساده ترین شکل می توان آن را بصورت انجام صادرات تجارتی در یک قالب الکترونیکی تعریف کرد .
کمیسیون اروپایی در سال ۱۹۹۷ آن را به شکل زیر تعریف نموده است.
تجارت الکترونیکی در پردازش و انتقال الکترونیکی داده ها که شامل متن، صدا و تصویر می باشد تجارت الکترونیکی فعالیت های گوناگونی از قبیل مبادله الکترونیکی کالاها و خدمات ، تحویل فوری مطالب دیجیتالی ، انتقال الکترونیکی وجوه ، مبادله الکترونیکی سهام ، طرح های تجاری ، طراحی و مهندسی مشترک ، خریدهای دولتی ، بازاریابی خدمات بعداز گردش را در بر می گیرد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت