پژوهش دانشگاهی – بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره های حاوی تانن بر عملکرد رشد … |
کربوهیدرات غیر فیبری
۳/۴۵
۹/۴۸
کلسیم
۹/۰
۱
فسفر
۷/۰
۴/۰
۶-۳-۳ نگهداری و تغذیه دامها
گوسفندان آزمایشی پس از اقدانات بهداشتی به صورت انفرادی و تصادفی در داخل قفسهای متابولیکی که هر قفس توسط یک دوربین مدار بسته جهت بررسی رفتار برهها کنترل میشد قرار گرفتند. مدت زمان اجرای طرح ۷۵ روز بوده که هر ۲۰ روز دو روز جمع آوری کل مدفوع به این صورت که بعد از جمع آوری مدفوع و خشک کردن نمونه ها در آون نمونه مدفوع هر دام در هر گروه تیماری را با هم مخلوط کرده و آزمایشات قابلیت هم ظاهری بر روی نمونهها انجام پذیرفت. جیرههای غذایی ۲ بار در روز (۸ صبح و ۱۶ عصر) در اختیار دامها قرار گرفت. آب تازه نیز به طور مداوم در اختیار دامها قرار داشت.
۶-۴-۳ نمونه برداری از خوراک
نمونه برداری از خوراک به این صورت انجام شد که از هر ماده خوراکی پس از مخلوط کردن در حدود یک کیلو گرم برداشته شد و سپس به آزمایشگاه منتقل گردید.
۶-۵-۳ وزن کشی برهها
جهت بررسی روند رشد، وزن کشی برهها در ابتدای آزمایش و سپس هر هفته یکبار قبل از تغذیه روزانه در ساعت مشخصی از روز تا انتهای دوره آزمایش انجام گرفت.
۶-۶-۳ بهداشت و واکسیناسیون برهها
هر دو روز یک بار جایگاه نگهداری برهها شستشو و تمیز شده و قبل از شروع آزمایش از داروهای ضد انگل برای کنترل و از بین بردن انگلهای داخلی استفاده شد.
۶-۷-۳ نمونه گیری از خون و اندازه گیری متابولیتهای آن
نمونهگیری خون هر ۳۵ روز یکبار، دو ساعت قبل مصرف خوراک و ۲، ۴ و ۶ ساعت بعد مصرف خوراک صبحگاهی از تمام گوسفندان انجام شد. خونگیری، پس از ضدعفونی از سیاهرگ گردنی انجام گرفت. نمونههای خونی درون لولههای ۱۰ میلیلیتری حاوی EDTA ده درصد جمع آوری شد و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل گردید. در آزمایشگاه نمونههای خون سانتریفیوژ ( دور ۳۰۰۰، به مدت ۱۵ دقیقه) و سرم حاصل از آنها جدا گردید و جهت آنالیزهای بعدی (گلوکز، کلسترول و اوره) دمای ۲۰- درجه سانتیگراد نگهداری شدند.
گلوکز، کلسترول و اوره خون با استفاده از کیت تشخیص کمی شرکت پارس آزمون و با استفاده از دستگاه اسپکتوفتومتر انجام گرفت که فرمول محاسبه آن در زیر آمده است:
(میلیگرم بر دسیلیتر) غلظت استاندارد × = (میلیگرم بر دسیلیتر) گلوکز
(میلیمول بر لیتر) گلوکز = ۰۵۵۵۱/۰ × (میلیگرم بر دسیلیتر) گلوکز
(میلیگرم بر دسیلیتر) غلظت استاندارد × = (میلیگرم بر دسیلیتر) کلسترول
(میلیمول بر لیتر) کلسترول = ۰۲۵۸۶۵/۰ × (میلیگرم بر دسیلیتر) کلسترول
(میلیگرم بر دسیلیتر) غلظت استاندارد × = (میلیگرم بر دسیلیتر) اوره
(میلیمول بر لیتر) اوره = ۱۶۶۵/۰ × (میلیگرم بر دسیلیتر) اوره
(میلیگرم بر دسیلیتر) BUN = 467/0 × (میلیگرم بر دسیلیتر) اوره
(میلیگرم بر دسیلیتر) اوره = ۱۴/۲ × (میلیگرم بر دسیلیتر) BUN
۶-۸-۳ تعیین غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH شکمبه
به منظور تعیین غلظت نیتروژن آمونیاکی هر ۳۵ روز ۲ ساعت قبل از مصرف خوراک و ۲، ۴ و ۶ بعد مصرف خوراک صبحگاهی، ازتمام برهها، نمونهبرداری از مایع شکمبه توسط لوله معدی انجام پذیرفت. سپس ۱۰ میلیلیتر از مایع شکمبه پس از صاف کردن با پارچه متقال دو لایه و تعیین pH آن توسط دستگاه pH متر مدل WTM پورتابل با ۱۰ میلیلیتر اسید کلریدریک ۲/۰ نرمال (۷/۱۶ میلیلیتر اسید کلریدریک مرک ۳۷ درصد در یک لیتر آب مقطر) مخلوط گردید و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و جهت اندازهگیری بعدی در دمای۲۰- درجه سانتیگراد نگهداری شد. در نهایت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه بر طبق دستورالعمل زیر و با استفاده از دستگاه اسپکتوفتومتر اندازهگیری شد (برودریک[۱۲۰] و کانگ[۱۲۱]، ۱۹۸۰).
۶-۸-۱-۳ آمادهسازی محلول فنل
۱۵/۰ گرم سدیم نیتروفروسیانید را در ۵/۱ لیتر آب مقطر حل نموده و سپس با ۳۳ میلیلیتر فنل ۹۰ درصد مخلوط و با افزدن آب مقطر حجم آن به ۳ لیتر رسانده شد. محلول به دست آمده بلافاصله به شیشه تیره رنگ انتقال یافت.
۶-۸-۲-۳ آمادهسازی محلول هیپوکلریت
۱۵ گرم سود سوزآور مرک را در ۲ لیتر آب مقطر حل نموده و سپس ۶/۱۱۳ گرم دیسدیم هیدروژن فسفات ۷ آبه در حرارت ملایم به آن افزوده شد. پس از خنک شدن محلول حاصل، ۱۵۰ میلیلیتر سفیدکننده تجاری به آن اضافه گردید و حجم محلول با افزودن آب مقطر به ۳ لیتر رسانیده شد. در ادامه محلول به دست آمده توسط کاغذ واتمن شماره ۱ صاف شده و به بطری پلیاتیلنی انتقال یافت.
[جمعه 1399-09-21] [ 01:59:00 ب.ظ ]
|