پایان نامه بررسی تاثیر اجزای آمیخته بازاریابی برجذب مشتریان بانک توسعه تعاون |
چکیده
توجه جدی به مدیریت و بازاریابی خدمت میتواند تحول و جهتگیری جدیدی را دربانکها به وجود آورد. برخی از ناراحتیها و نارضایتیها حاصل نا آگاهی و سهل انگاری افرادی است که در مدیریت خدمات، درک مخاطبین و پاسخگویی به خواستهها و نیاز آنها ضعیف هستند. در مدیریت بازاریابی خدمات باید به عوامل آمیخته بازاریابی خدمات توجهی خاص مبذول داشت. آمیخته بازاریابی مجموعهای از ابزارهای بازاریابی است که سازمان با استفاده از آنها سعی در تحقق اهداف خود در بازار دارد. به همین جهت موضوع این پژوهش با عنوان بررسی تاثیر اجزای آمیخته بازاریابی برجذب مشتریان بانک توسعه تعاون استان کرمانشاه انتخاب گردید.
روش بکار گرفته شده در پژوهش، روش توصیفی – پیمایشی و از آن لحاظ که نتایج مورد انتظار آن میتواند در فرآیند جذب بیشتر مشتریان در بانک توسعه تعاون بکار گرفته شود، “کاربردی” است.
جامعه آماری این پژوهش مشتریانی هستند که در نیمه دوم سال 1391 و نیمه اول سال 1392 جهت انجام امورات خود به بانک توسعه تعاون استان کرمانشاه مراجعه نموده اند. جهت انتخاب نمونه آماری، تعداد 200 نمونه به صورت تصادفی انتخاب شدند.
اطلاعات مکتوب از روش کتابخانهای و جمع آوری اطلاعات در زمینه آزمون فرضیهها، از طریق توزیع پرسشنامهها بین مشتریان بوده است. برای توصیف شاخصهای اطلاعات گردآوری شده از آمار توصیفی و برای پاسخ به سوالات و فرضیههای تحقیق از آمار استنباطی و آزمون t استیودنت استفاده شده است، و جهت اولویت بندی عوامل موثر بر اعتبار برند نیز از آزمون فریدمن استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل دادههای پرسشنامه منجر به تایید ارتباط هفت عامل آمیخته بازاریابی خدمات (مکان و تعداد شعب بانکی، نرخ سود و کارمزد ارائه خدمات بانکی، ارائه تبلیغات، تنوع و به روز بودن خدمات بانکی، نحوه رفتار و اعمال کارکنان بانک، داراییهای فیزیکی ملموس و رویه ارائه خدمات) با جذب مشتریان بانک توسعه تعاون گردید. بر اساس آزمون فریدمن عامل نرخ سود و کارمزد ارائه خدمات بانکی بیشترین تاثیر را بر جذب مشتریان داشته است.
کلید واژه: آمیخته بازاریابی خدمات، بانک، رضایت مشتریان
فصل اول
کلیات تحقیق
1-1 ) مقدمه
در سالهای اخیر تحقیقهای صورت گرفته بر روی شناخت عواملی که در زمینه رضایت مشتریان و وفاداری آنها موثر باشد گسترش یافته است در اغلب موارد وفاداری مشتریان برای موفقیت سازمان حیاتی است چرا که معمولاً جذب مشتریان جدید گران تر از حفظ مشتریان موجود می باشد و در اکثر تحقیقات صورت گرفته بوسیله بسیاری از نویسندگان پیشنهاد شده است تا مشتریان وفادار به عنوان یک دارایی رقابتی حفظ شوند و یکی از راهکارهای تقویت این امر از طریق ایجاد یک رابطه همکاری صمیمانه، مناسب و قوی بین فروشندگان و خریداران میباشد(صادقی ،1382)
امروزه با توسعه مفهوم بازاریابی سازمان های تجاری از جمله بانک ها به این مطلب پی بردهاند که برای رسیدن به اهداف خود باید رضایت مشتریان را جلب نمایند. باید پذیرفت که بازارها محدودند و مشتری کمیاب. در دوره حاظر سازمانهایی خواهان موفقیت می باشند، در جستجوی راهها و روشهایی هستند تا بتوانند رهبری بازار را در کنترل خود درآورند، یکی از مهمترین عوامل موفقیت مشتری گرایی است. در این راستا بسیاری از سازمانها تنها به تئوری پردازی اکتفا کرده و کمتر به صورت واقعی و عملی به آن پرداختهاند(حسن زاده، 1384). بعضی از بانکها در پی آن هستند تا با شناسایی نیاز مشتری، ارائه خدمات مختلف به بازار، در این صحنه رقابت از دیگران پیشی بگیرند. اما کسانی در صحنه رقابت در آینده موفق خواهند بود که بتوانند سریع تر از دیگران به نیازها و خواسته های مردم توجه کنند و به مردم پاسخ دهند. به عبارت دیگر در یک بازار رقابتی بین بانکها کسانی موفق خواهند شد که برای ارائه خدمات به مشتریان برنامههای خاص بازاریابی در جهت جلب رضایت مشتری داشته باشد. امروزه سازمانهایی که خواهان موفقیت میباشند در جستجوی راهها و روشهایی هستند تا بتوانند رهبری بازار را در کنترل خود در آورند، یکی از مهمترین عوامل موفقیت مشتری گرایی است از اینرو بانکها برای جلب و جذب مشتری با یکدیگر به رقابت میپردازند و هیچ بانکی نمی تواند بدون مشتری به حیات خود ادامه دهد. در بازار رقابتی بین بانکها کسانی موفق خواهند شد که برای ارائه خدمات به مشتریان برنامههای خاص بازاریابی در جهت جلب رضایت مشتریان داشته باشند و با استفاده از روشها و استراتژیهای بازار یابی در جذب مشتریان و به دست آوردن رضایت آنها به اهداف مورد نظر خود دست خواهند یافت.
[شنبه 1399-01-09] [ 01:45:00 ب.ظ ]
|