**۱۰۸/۰-
(۰۰۰/۰)

 

*۰۷۴/۰
(۰۴۱/۰)

 

**۰۹۴/۰-
(۰۰۳/۰)

 

**۲۲۶/۰
(۰۰۰/۰)

 

*۱۷۰/۰
(۰۱۲/۰)

 

**۱۹۴/۰
(۰۰۰/۰)

 

۱

 

مقادیر داخل پرانتز بیانگر سطح معنی‌داری در سطح ** ۰۱/۰ و *۰۵/۰می‌باشند.
همانطور که در جدول فوق نیز دیده می‌شود، همبستگی بین هر جفت متغیر با استفاده از روش پیرسون تخمین زده شده است و در زیر آن نیز مقدار احتمال به دست آمده با استفاده از آزمون tبرای معنی‌داری همبستگی مذکور به دست آمده است. برای هر جفت متغیری که این احتمال به دست آمده کمتر از ۰۵/۰ باشد، همبستگی بین دو متغیر مربوط، در سطح اطمینان ۹۵% معنی‌داری است و چنانچه این احتمال از ۰۱/۰ کمتر باشد، همبستگی بین دو متغیر مربوطه در سطح اطمینان ۹۹% نیز معنی‌داری است.
با توجه به این موارد و علامت به دست آمده برای میزان همبستگی می‌توان معنی‌داری و جهت همبستگی بین متغیرهای پژوهش را به صورت دو به دو بررسی کرد. به عنوان مثال با توجه به احتمال به دست آمده برای همبستگی بین حقوق مالکانه نهادی و حساسیت سرمایه‌گذاری- جریان نقدی، می‌توان بیان کرد که فارغ از کنترل اثرات سایر متغیرها بر حساسیت سرمایه‌گذاری- جریان نقدی، بین این دو متغیر رابطه وجود دارد و علامت مثبت به دست آمده برای همبستگی به دست آمده نشان می‌دهد که رابطه بین دو متغیر مذکور مستقیم می‌باشد.
همچنین همان‌گونه که در جدول فوق مشاهده می‌گردد، قدرمطلق همبستگی بین متغیرهای پژوهش، کمتر از ۷۰/۰ می‌باشد. بنابراین می‌توان بیان کرد که بین متغیرهای مذکور هم‌خطی شدید وجود ندارد.
با توجه به اینکه ضریب همبستگی صرفا وجود رابطه همزمان بین دو متغیر را نشان می‌دهد، لازم است تا با استفاده از رگرسیون چندمتغیره، اثر سایر عوامل تاثیرگذار بر متغیر وابسته کنترل شده و اثر متغیر مستقل بر وابسته معین گردد. بنابراین در ادامه با استفاده از مدل رگرسیونی به آزمون فرضیه خواهیم پرداخت.
۴-۶٫ آزمون همسانی واریانس
یکی از مفروضات دیگر مدل رگرسیون خطی وجود همسانی واریانس جملات اختلال می‌باشد. برای آزمون همسانی واریانس از آزمون بروش-پاگان استفاده می‌شود. نتایج آزمون مدل‌ها درجدول شماره (۴-۵) ارائه شده است.
جدول ۴-۵٫ نتایج آزمون بروش- پاگان همسانی واریانس

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شرح آماره آزمون سطح معنی‌داری آزمون مناسب مدل
الگوی اول پژوهش ۹۵۲/۰ ۳۰۴/۰ حداقل مجذور مربعات
 
 
 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت