مقایسه منحنی زیست محیطی کوزنتس برای آلودگی های محیط زیست آلودگی هوا … |
و بهصورت اسنادی انجام گرفته است.
۱-۸٫ مشکلات و تنگناهای احتمالی تحقیق
برای برآورد الگوی مورد نظر در این مطالعه در این مطالعه از آمارهای اقتصادی و زیستمحیطی شاخص توسعهی جهانی استفاده شده است. با وجود اینکه آخرین بستهی آماری تا سال ۲۰۱۲ موجود میباشد؛ اما آخرین آمارهای زیستمحیطی تا سال ۲۰۰۷ میباشد که برای تمامی کشورها نیز در دسترس نیست؛ به همین جهت دورهی مورد بررسی ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۷ انتخاب شده است.
فصل دوم:
مفاهیم اولیه
۲-۱ مقدمه:
در فصل دوم کشورهای درحال توسعه، ویژگیهای آنها، مقایسهی آنها با کشورهای توسعه یافته، ویژگیهای کشورهای OECD، تعریف آلودگی آب و هوا و راهکارهای کاهش آلودگی آب و هوا را مطرح مینماییم.
۲-۲ معیار و مبنای توسعه
اصطلاح کشور درحال توسعه عمدتا به کشورهای با سطوح پایین توسعهی اقتصادی اطلاق میشود، این ارتباط تا حدودی با توسعهی اجتماعی از لحاظ آموزش، بهداشت، امید به زندگی و غیره در ارتباط است. کلا این اصطلاح نوعی تنزل را در کشورهای درحال توسعه بیان میکند.
توسعه یک کشور با شاخصهای آماری، همچون درآمد سرانه (تولید ناخالص داخلی)، امید به زندگی، نرخ سواد و غیره سنجیده میشود. سازمان ملل، توسعهی بالای انسانی را تحت عنوان یک شاخص مرکب از موارد آماری فوق ارائه نموده تا سطح توسعهی انسانی را برای کشورهایی که دادهها در آنها در دسترس قرار دارد، سنجیده شوند. کشورهای درحال توسعه در مجموع کشورهایی هستند که به درجه قابل توجهی از صنعتی شدن متناسب با جمعیت خود دست نیافتهاند و دارای استاندارد پایینی از زندگی هستند. همبستگی شدید بین درآمد پایین و رشد بالای جمعیّت، هم میان هر دو و هم بین کشورها وجود دارد.
اصطلاحاتی که به هنگام بحث دربارهی کشورهای درحال توسعه به کار میرود؛ به منظور و به مفاهیم بیان شده از سوی کسانی اشاره دارد که آن را استفاده نمودهاند. برخی اوقات عبارات دیگری که به کار میرود چنین هستند کشورهای کمتر توسعه یافته (LDC[12])، کشورهای کمتر توسعه یافته از نظر اقتصادی (LEDC[13])، «ملل زیر خط توسعه» یا کشورهای توسعه نیافته «ملل جهان سوم، کشورهای جنوب و غیرصنعتی». برعکس، طرف مقابل این طیف عبارتند از کشورهای توسعه یافته، کشورهای بیشتر توسعه یافته از نظر اقتصادی (MEDC[14])، ملل جهان اول و کشورهای صنعتی.
به طور کلی، برای بحث پیرامون هر پدیدهای ابتدا باید آن را شناخت و بعد به مسائل دیگر آن پرداخت. بنابراین به منظور بررسی مطلوبتر و درک بهتر شرایط اقتصادی کشورهای درحال توسعه ابتدا ویژگیها و خصوصیات کشورهای درحال توسعه باید شناخته شوند.
۲–۲-۱ ویژگیهای مشترک کشورهای درحال توسعه
پایین بودن سطح درآمد سرانه؛
کمبود سرمایه و نرخ ناچیز تمرکز سرمایه؛
وجود پدیدهی دوگانگی؛
وابستگی اقتصادی؛
نرخ بالای رشد جمعیت؛
نرخ بالای بیکاری؛
بزرگ بودن بخش کشاورزی با بهرهوری پایین.
۲-۲-۱-۱ پایین بودن سطح درآمد سرانه
[جمعه 1399-09-21] [ 02:40:00 ب.ظ ]
|