مقاله دانشگاهی – بررسی وضعیت بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات (IT Governance) و رابطه آن با سودآوری شرکت ها- … |
g>
محدوده ای که تحقیق از زوایای موضوعی ، مکانی ، زمانی مشخص که به شرح ذیل می باشد.
۳-۳-۱- قلمرو موضوعی تحقیق
مطالعه وضعیت حاکمیت فناوری اطلاعات و نقش آن در سودآور بودن شرکتهای بورس موضوع تحقیقی می باشد که با اندازه گیری وضعیت بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات در شرکتهای بورسی و همچنین استخراج وضعیت سوددهی شرکتهای بورسی از صورت های مالی ، مورد آزمون قرار می گیرد.این تحقیق همچنین میزان استقلال واحد IT و همچنین تعداد پرسنل با تحصیلات دانشگاهی را با بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات مورد آزمون قرار خواهد داد.
۳-۳-۲- قلمرو زمانی
دوره زمانی این تحقیق مربوط به سال ۱۳۹۱ می باشد.
۳-۳-۳ قلمرو مکانی
شناخت از مکانی که پژوهش در آن صورت می گیرد در قضاوت خواننده نسبت به دستاوردهای تحقیق تاثیر بسزایی دارد. با ایجاد شناخت در خواننده نسبت به مکانی که تحقیق در آن صورت می گیرد ، این شرایط فراهم می شود تا او بتواند روش های انجام کار، آزمودنی ها ، نتایج و تعمیم ها را در بستر خود مورد توجه قرار دهد واز این طریق آگاهی بیشتری نسبت به تحقیق پیداکند (خاکی ، ۱۳۸۶) . قلمروی مکانی این پژوهش شرکتهای پذیرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران در بر میگیرد.که عمدتا دفاتر مرکزی این شرکتها در تهران واقع شده است.
۳-۴- جامعه آماری مورد مطالعه
جامعه آماری عبارت است از مجموعه اشیاء یا نمودهایی که یک یا چند صفت مشترک داشته باشند یکجا در نظر گرفته می شوند و آن را با نماد N نشان می دهند. به عبارت دیگر ، جامعه مجموعه اعضای حقیقی یا فرضی است که نتایج پژوهشی به آن انتقال داده می شود. مقصد تمامی آزمون فرضیه ها بر اساس آماره ها و ویژگیهای نمونه آماری ، جامعه آماری است که در هر تحقیق قصد داریم تا نتایج را از نمونه به جامعه آماری تعمیم دهیم.
جامعه آماری این پژوهش شرکتهای پذیرفته شده در تالار اصلی و تالار فرعی بازار اولیه بورس هستند که تعداد کل این جامعه ۱۰۸ شرکت شامل می شود . این جامعه به دو دلیل عمده اتنخاب گردید . اول آنکه اطلاعات شرکتهای که در تالار اصلی و فرعی بورس هستند ، بصورت شفاف از طرف بورس اوراق بهادار پذیرفته شده اند وبه راحتی در دسترس می باشند و دلیل دوم اینکه این شرکتها از لحاظ اندازه و تولید و ارزش کل بازار در سطحی می باشند که فناوری اطلاعات در آنها از جایگاه نسبتا خوبی برخوردار می باشد. و از این تعداد بانکها و موسسات سرمایه گذاری و واسطه گرهای مالی و همچنین بیمه ها ، و سایر شرکتها و موسساتی که به نحوی در تولید دخیل نیستند حذف گردید ، همچنین دلیل دیگر که این شرکتها از چرخه مطالعه خارج شد این است که این موسسات ، گستره بکارگیری تکنولوژی اطلاعات در آنها بسیار متفاوت با سایر شرکتهای بورسی می باشند.با توضیحات ارائه شده ، در نهایت ۷۱ شرکت کل جامعه آماری را تشکیل داد که با استفاده از فرمول کوکران با ضریب اطمینان ۹۵% و سطح خطای ۰٫۱ % تعداد جامعه مورد مطالعه مشخص شد و این جامعه ۴۱ شرکت را شامل گردید.
[جمعه 1399-09-21] [ 03:42:00 ب.ظ ]
|