رابطه بین سرسختی ذهنی، راه های مقابله با استرس و خوش بینی در بازیکنان لیگ برتر … |
فصل سوم: روششناسی تحقیق
۳-۱)مقدمه
در این پژوهش رابطه بین سرسختی ذهنی، راههای مقابله با استرس و خوشبینی در بازیکنان لیگ برتر والیبال نشسته ایران، مورد بررسی قرار گرفته است. در این فصل طرح تحقیق، روش اجرا، جامعه آماری تحقیق ،نمونه آماری، متغیرهای تحقیق، ابزارهای اندازهگیری و روشهای آماری مورد استفاده بررسی شده است.
۳-۲)روش تحقیق
این تحقیق از نوع توصیفی همبستگی است.و محقق ضمن توصیف ابعاد سرسختی ذهنی،خوشبینی و راههای مقابله با استرس،ارتباط بین متغیرهای تحقیق را بررسی کرده است.
۳-۳) جامعه و نمونه آماری تحقیق
جامعهی آماری این پژوهش مردان والیبالیست لیگ برتر والیبال نشسته کشوری میباشند. ازآنجاییکه تیم های شرکتکننده در لیگ برتر والیبال نشسته ۷ تیم و هر تیم شامل ۱۲ بازیکن هستند، کل جامعهی تحقیق ۸۴ نفر است. حجم نمونه براساس جدول مورگان اندازهگیری شد، ازآنجاییکه تعداد نمونه برحسب جدول مورگان برای ۸۵ نفر جامعه ۷۰ نفر است، نمونه این تحقیق با توجه به حجم ۸۴ نفری جامعهی آن ۷۰ نفر است.
دانلود کامل پایان نامه در سایت pifo.ir موجود است. |
۳-۴)متغیرهای تحقیق
به دلیل اینکه تحقیق حاضر از نوع همبستگی است بهجای متغیر مستقل از اصطلاح پیشبین و به جای متغیر وابسته از اصطلاح ملاک استفاده میکنیم.
از اینرو در این تحقیق بر اساس تحقیق نیکولز و همکاران(۲۰۰۸)، در بررسی رابطه بین سرسختی ذهنی با راههای مقابله با استرس، سرسختی ذهنی به عنوان متغیر پیشبین و راههای مقابله با استرس متغیر ملاک است. همچنین در بررسی رابطه بین خوشبینی با سرسختی ذهنی، خوشبینی بهعنوان متغیر پیشبین و سرسختی ذهنی بهعنوان متغیر ملاک است و در بررسی رابطه بین خوشبینی با راههای مقابله با استرس، خوشبینی متغیر پیشبین و راههای مقابله با استرس متغیر ملاک است.
۳-۵)ابزارهای اندازهگیری یا روشهای عملی جمعآوری دادهها
به منظور جمعآوری دادههای پژوهش از چند پرسشنامه زیر استفاده شد.
۳-۵-۱) پرسشنامه اطلاعات عمومی
شامل اطلاعات فردی، پست بازی و سوابق ورزشی و جایگاه تیم در لیگ .
۳-۵-۲)پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی[۲۱۰]
ابزار مورد استفاده برای جمعآوری اطلاعات پرسشنامه سرسختی ذهنی ورزشی (SMTQ) گلبی و شیرد[۲۱۱](۲۰۰۹) است(کاشانی،۱۳۸۹). بر اساس پرسشنامه SMTQ که تنها ابزار اختصاصی سنجش سرسختی در ورزش تا به امروز است،سه عامل اطمینان[۲۱۲]،استواری(ثبات)[۲۱۳]و کنترل[۲۱۴]بهعنوان عوامل کلیدی سرسختی ذهنی میباشند .
این پرسشنامه ۱۴ گویه دارد که ۶ گویه آن خرده مقیاس اطمینان ،۴ گویه آن خرده مقیاس پایداری و ۴ گویه دیگر خرده مقیاس کنترل را میسنجد.هر گویه (سؤال) دارای ۴ گزینه پاسخ بر اساس مقیاس لیکرت (از کاملاً موافقم تا کاملاً مخالفم) است.روایی و پایایی این پرسشنامه توسط گلبی و شیرد بهصورت کامل مورد تأیید قرار گرفته است، بهطوریکه ضریب آلفای کرونباخ خرده مقیاس اطمینان ،پایداری و کنترل به ترتیب ۸۰% ،۷۴%،۷۱% گزارش شد.روایی پرسشنامه نیز از طریق تحلیل عاملی تأییدی و اکتشافی مورد تأیید قرار گرفت(کاشانی،۱۳۸۹).
۳-۵-۳)پرسشنامه راههای مقابله با استرس
جمعآوری اطلاعات مورد نیاز برای راههای مقابله با استرس از پرسشنامهی روشهای مقابله با استرس (سی اس کا ای) استفاده شد که توسط یو(۲۰۰۰) و برای ورزشکاران کرهای درست شده است. سؤالات این پرسشنامه ۳۲ مورد است که چهار روش مقابله با استرس شامل روش مقابله مسئله مدار(۸ سؤال)،هیجان مدار(۸ سؤال)،اجتناب مدار(۸ سؤال)و شهودی یا اشراقی(۸ سؤال) است که با مقیاس پنج ارزشی لیکرت از همیشه تا هرگز با ارزش عددی چهار تا ارزش عددی صفر اندازهگیری میشود. این پرسشنامه توسط تصدقی(۲۰۱۳) در ایران مورد بررسی قرار گرفت آلفای کرونباخ برای آن۸۱% و ثبات درونی کل پرسشنامه ۷۹/۰ ،برآورد شد. ضمن اینکه ثبات درونی راههای مقابله با استرس نیز بین۷۱=r تا ۸۳=r متغیر است(تصدقی،۲۰۱۳).
جدول(۳-۱) سؤالات مربوط به روشهای مقابله با استرس را مشخص کرده است.
جدول۳-۱٫شماره هر یک از سؤالات راههای مقابله با استرس
[جمعه 1399-09-21] [ 12:28:00 ب.ظ ]
|