۰٫۴۷۶

 

۴۸

 

.۰۰۰

 

 

بومی بودن دانش فنی

 

۰٫۴۹۱

 

۴۸

 

.۰۰۰

 

 

بدیع بودن دانش فنی

 

۰٫۴۶۳

 

۴۸

 

.۰۰۰

 

 

معتبر بودن دانش فنی

 

۰٫۴۶۶

 

۴۸

 

.۰۰۰

 

 

نتیجهگیری

 

در تحلیل نتایج حاصل از خروجی نرمافزار، هنگام بررسی نرمال بودن داده‌ها فرض صفر مبتنی بر نرمال بودن توزیع داده‌ها در سطح خطای ۵% است. بنابراین اگر آماره آزمون بزرگتر مساوی ۰٫۰۵ بدست آید، در این صورت دلیلی برای رد فرض صفر مبتنی بر اینکه داده نرمال است، وجود نخواهد داشت. به عبارت دیگر توزیع داده‌ها نرمال خواهد بود. به عبارت دیکر در فرضیه H0 توزیع داده‌های مربوط به هر یک از متغیرها نرمال و در H1 توزیع داده‌های مربوط به هر یک از متغیرها نرمال نیست. با توجه به نتایج آمارههای مندرج در ‏جدول (۴-۸) مقادیر آمارههای تمامی متغیرها کمتر از مقدار ۰٫۰۵ بوده که بر این اساس فرض H0 در تمامی متغیرها رد میشود که این موضوع بیانگر نرمال نبودن توزیع دادهها است.

 

آزمون فرضیههای پژوهش

 

آزمون آماری، قانون یا دستوری است که بر طبق آن بر اساس مشاهدات انجام شده تصمیم به رد یا قبول فرضیه موردنظر گرفته میشود و از آنجایی که انتخاب نادرست آزمون آماری موجب خدشهدار شدن نتایج تحقیق میشود. بر این اساس ابتدا آزمون کولوموگراف ـ اسمیرنوف به منظور بررسی قانون توزیع دادهها اجرا شد (‏جدول (۴-۸) ). با توجه به نتایج به دست آمده از این آزمون مبنی بر نرمال نبودن توزیع دادههای تحقیق (آزاد توزیع) و همچنین توصیفی بودن فرضیههای پژوهش، از آزمون کای دو یک بعدی[۹۵] یا خی‌دو، به منظور آزمون فرضیههای پژوهش استفاده میگردد. این آزمون یک آزمون ناپارامتری می‌باشد که در آن بر مبنای فراوانی (تعداد)‌ مشاهده‌شده و فراوانی‌ مورد انتظار به بررسی یک متغیر در جامعه پرداخته می‌شود. لازم به ذکر است از آن‌جایی که در این آزمون هدف بررسی یک متغیر است، از آن برای بررسی فرضیه‌های توصیفی استفاده می‌شود.
از آنجایی که فرضیههای این تحقیق مبتنی بر بررسی موثر بودن عوامل مختلف عملکردی، فنی و رقابتافزا بر ارزشگذاری دانشفنی بوده و میزان موثر بودن این عوامل با طیف هوانگ ۵ گزینه‌ای از طریق پرسشنامه الف سنجیده شده است؛ ابتدا تصور می‌شود که فراوانی هر یک از عوامل درسطوح مختلف تأثیر یعنی خیلی زیاد، زیاد، تاحدودی، کم و خیلی کم با هم مساوی هستند. سپس توزیع این دادهها با فراوانی (تعداد) حقیقی و مشاهده‌شده مقایسه می‌شود و این فرضیه را مورد آزمون قرار می‌دهد که آیا بین توزیع فراوانی مشاهده‌شده و فراوانی مورد انتظارش تفاوت معنی‌دار وجود دارد یا خیر. حال اگر تفاوت بین این فراوانی‌ها در سطوح مختلف نتیجه گرفته شود، با مقایسه این تفاوت بین سطوح، می‌توان قضاوت کرد که میزان تأثیر در کدام‌ یک از سطوح بیش‌تر است.
در آزمون کای‌دو یک بعدی، چنان‌چه سطح معنی‌داری کم‌تر از میزان خطا باشد، وجود تفاوت بین توزیع فراوانی مشاهده شده و مورد انتظار استنباط می‌شود. از آن‌جا که در این پژوهش سطح خطای ۵ درصد در نظر گرفته شده است، برای رسیدن به این نتیجه باید سطح معنی‌داری کم‌تر از ۰.۰۵ باشد.

 

فرضیه اول: “عوامل ذاتی و فنی، از عوامل موثر بر تعیین ارزش دانشفنی در صنایع دفاعی است.”

 

فرضیه H0: عامل ذاتی و فنی از عوامل موثر بر ارزشگذاری دانشفنی در صنایع دفاعی نیست.
فرضیه H1: عامل ذاتی و فنی از عوامل موثر بر ارزشگذاری دانشفنی در صنایع دفاعی است.
به منظور بررسی و آزمون دو فرضیۀ H0 وH1، از دادههای بدست آمده از پرسشنامه الف و نرمافزار SPSS استفاده مینماییم. بر این اساس، نتایج حاصل از این آزمون به صورت زیر و در قالب ‏جدول (۴-۹) و ‏جدول (۴-۱۰) استخراج شدند.

 

 
 
 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت