ملاحظه می گردد که حدود دو سوم از مصاحبه شوندگان ابراز داشته اند که موقعیت منازلشان در جاهای معمولی و فقیر نشین شهر می باشد. ۱۸% نیز منزل شخصی نداشته و تنها ۱۰% ایشان در محل های ثروتمند نشین ساکن بوده اند. با عنایت به آمار فوق مشخص می شود که بزهکاری صرفاً اختصاص به قشر فقیر جامعه نبوده است مضافاً آنکه شیوع اعتیاد در بین اقشار مختلف جامعه و قشر ثروتمند نیز موجب شده که فرد دست به بزهکاری بزند.
همان گونه که از سوال فوق مشخص شده، در میان علل و عوامل پیدایش بزهکاری و ارتکاب انحرافات اجتماعی، عامل فقر و مشکلات معیشتی و اقتصادی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. عدم بضاعت مالی مکفی خانوادهها و ناتوانی در پاسخگویی به نیازهای طبیعی و ضروری مانند فراهم ساختن امکان ادامه تحصیل حتی در مقطع متوسطه، تأمین پوشاک مناسب، متنوع و متناسب با سلیقه و روحیه آنان و.زمینه ساز بروز دل زدگی، سرخوردگی، ناراحتی های روحی، دل مشغولی، افسردگی و انزواطلبی را در فرزندان فراهم می سازد. این امر موجب می شود تا این افراد برای التیام ناراحتی های ناشی از مشکلات خود از طریق مستقیم و یا غیرمستقیم، به اقداماتی دست بزنند و خود درصدد حل مشکل خویش برآیند. در نتیجه، بسیاری از این افراد برای رهایی از بند گرفتاری ها، دست به ارتکاب اعمال ناشایست می زنند. ( غلامی ، ۱۳۸۷ ،۲۴۸ )
از سوی دیگر، امروزه فشارها و مشکلات اقتصادی، احتمال دو شغله بودن یا اشتغال نان آوران خانواده در مشاغل کاذب یا غیر مجاز را افزایش داده است. همین مسئله منجر به کم توجهی آنان نسبت به نیازهای نوجوانان، رفع مشکلات روحی و روانی و تربیت صحیح و شایسته آن ها گردیده است. در این زمینه، انعکاس شرایط افسانه ای برخی زندگی ها و نمایش فاصله های طبقاتی توسط رسانه ها نقش مؤثری در ازدیاد این مشکل دارند.با توجه به اینکه اختلاف طبقاتی در رفسنجان بین صفر تا صد است .
پژوهش های نظری نیز مؤید این دیدگاه است که فقر زمینه ساز بسیاری از معضلات اجتماعی است. برای نمونه، از نظر مرتون هنگامی که افراد نتوانند وسایل لازم را برای رسیدن به هدف های مورد نظر در اختیار داشته باشند (و یا جامعه در اختیار ایشان قرار ندهد)، و هدف اصلی فراموش شود، افراد اهداف و آرمان های موردنظر جامعه را نمی توانند با پیروی از راه های مجاز و نهادی شده تعقیب کنند، از این رو، دزدی، فریب کاری، فساد، رشوه، و ارتکاب انواع جرایم در جامعه افزایش می یابد[۴]. و بدین ترتیب با مجرم شدن والدین که ریشه آن فقر می باشد باعث بزهکاری کودکان در مرحله بعد شده است .
سوال دوم – آیا پدر شما در قید حیات است؟
آیا مادر شما در قید حیات است؟

 

منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بلی خیر
۷۰% ۳۰%
۵۵% ۴۵%

 

سوال سوم – بعد از فوت پدر سرپرستی شما به عهده چه کسی بود؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت