مقاله دانشگاهی – تاثیر ریسک ورشکستگی بر بزرگنمایی اقلام تعهدی و کوچک نمایی جریان وجوه نقد۹۲- … |
۶۴۰/۰
۵۴۹/۰
۹/۱۰۷۳۱۵
۰۲۳/۷
۰۰۰۰/۰
۴۲۲/۲
۴-۵-۳-۱ آزمون رگرسیون مربوط به فرضیه دوم تحقیق
در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، اقلام تعهدی بزرگنمایی می شود.
H01 : در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، اقلام تعهدی بزرگنمایی نمی شود.
H01 :βi= 0
H11 : در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، اقلام تعهدی بزرگنمایی می شود.
H11 : βi≠ ۰
کهβi ضرایب متغییرهای مستقل این رگرسیون چند متغییره می باشند.
در فرضیه دوم انتظار داریم که ضریب اقلام تعهدی در معادله ارزشگذاری ()به صورت معناداری از ضریب اقلام تعهدی در معادله پیش بینی()بیشتر باشد(<).
همانطور که از جدول ۴-۷ برمی آید ضریب متغیر اقلام تعهدی در معادله ارزشگذاری () برابر با ۰٫۲۸۶ و ضریب متغیر اقلام تعهدی در معادله پیش بینی() برابر با ۰٫۰۰۵ می باشد. با توجه به آماره T وp-Value اقلام تعهدی در معادله پیش بینی، نتایج نشانگر معنادار بودن این ضریب در سطح خطای ۵ درصد می باشد. همچنین ضریب اقلام تعهدی در معادله ارزشگذاری از ضریب اقلام تعهدی در معادله پیش بینی بزرگتر بوده است، این یافته ها نشان می دهد که در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، اقلام تعهدی بزرگنمایی می شود و در نتیجه فرض H1 فرضیه تحقیق پذیرفته می شود.
۴-۵-۳-۲ آزمون رگرسیون مربوط به فرضیه سوم تحقیق
در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، جریان وجوه نقد عملیاتی کوچک نمایی می شود
H01 : در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، جریان وجوه نقد عملیاتی کوچک نمایی نمی شود.
H01 :βi= 0
H11 : در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، جریان وجوه نقد عملیاتی کوچک نمایی می شود.
H11 : βi≠ ۰
کهβi ضرایب متغییرهای مستقل این رگرسیون چند متغییره می باشند.
در فرضیه سوم نیز انتظار داریم که ضریب جریان وجوه نقد عملیاتی در معادله ارزشگذاری()به صورت معناداری از ضریب وجوه نقد عملیاتی در معادله پیش بینی()کمتر باشد( (.
همانطور که از جدول ۴-۷ برمی آید ضریب متغیر جریان وجوه نقد عملیاتی در معادله ارزشگذاری () برابر با ۱٫۲۴۶ و ضریب متغیر جریان وجوه نقد عملیاتی در معادله پیش بینی() برابر با ۰٫۰۰۷ می باشد. با توجه به آماره T وp-Value هر دو متغیر، نتایج نشانگر معنادار بودن این ضرایب در سطح خطای ۵ درصد می باشد. همچنین ضریب جریان وجوه نقد عملیاتی در معادله ارزشگذاری از ضریب جریان وجوه نقد عملیاتی در معادله پیش بینی بزرگتر بوده است، این یافته ها نشان می دهد که در پیش بینی سودهای آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، جریان وجوه نقد عملیاتی کوچک نمایی نمی شود و در نتیجه فرض H0 فرضیه تحقیق پذیرفته می شود.
۴-۶ مدل سوم تحقیق
برای آزمون فرضیه های چهارم و پنجم تحقیق ابتدا لازم است تا ریسک ورشکستگی برای هر شرکت در هر سال محاسبه شود. برای محاسبه ریسک ورشکستگی، از مدل چاریتو و همکاران (۲۰۰۴) استفاده شده است. این مدل نیز در مطالعات العطار و همکاران (۲۰۰۸) و گارسیا لارا و همکاران (۲۰۰۹) مورد استفاده قرار گرفته است.
ریسک ورشکستگی:
(۳-۳)
که در آن:
: متغیر دو ارزشی است که برای شرکت های ورشکسته مقدار ۱ و برای سایر شرکت ها مقدار صفر به خود می گیرد.
: خطر ورشکستگی ()،
: نسبت کل بدهی ها بر کل دارایی ها،
: نسبت سود عملیاتی بر کل بدهی ها و
[جمعه 1399-09-21] [ 09:44:00 ق.ظ ]
|