متن کامل – بررسی جنسیت مدار کارگفتهای ترغیبی در پنج رمان معاصر فارسی- قسمت ۳۴ |
۲۵۱
۵/۲۲۷
التزامی
۹۲
۵/۲۲۷
مجموع
۹۱۰
نتایج جدول ۴-۱۵ نشان داد که آزمون خی دو (۰۰۰۵/۰P< و ۰۴/۱۱۴ =۹۱۰و۳ ۲x) معنادار می باشد. یعنی در جمله هایی که مخاطب آن ها مردان هستند (فارغ از جنسیت گوینده) وجه کارگفت های ترغیبی به ترتیب بیشتر در قالب های خبری (۳۰۳) امری (۲۶۴)پرسشی (۲۵۱) و التزامی (۹۲) است.
۴-۶- جمع بندی
در بخش اول از این فصل به بیان نکاتی که در جمعآوری دادههای این پژوهش مدّ نظر قرارداده شده بود، پرداختیم . بخش بعد به تحلیل دادههای پژوهش و ذکر فراوانیهای مربوط به هر کارگفت به تفکیک جنسیت و نوع و چگونگی توزیع این فراوانیها و جدولهای و نمودارهای مرتبط با آن اختصاص داشت. آخرین بخش از این فصل هم به بررسی هریک از فرضیههای مطرح شده در این پژوهش بر مبنای دادههای آماری و فراوانیهایی که قبل از آن ذکر شد و تحلیل آماری آنها به وسیلهی آزمون آماری خی دو، اختصاص داشت.
فصل پنجم:
نتیجهگیری
۵-۱- مقدمه
در فصل پنجم از این پژوهش در ابتدا به ذکر خلاصهای از فعالیّتهای انجام شده در راستای این تحقیق خواهیم پرداخت، سپس به ذکر مجدد پرسشها و فرضیههای پژوهش و پس از آن به بسط و تشریح فرضیههای پژوهش با توجه به نتایج به دست آمده از تحلیلهای آماری فصل چهارم میپردازیم. سپس به نتیجهگیری نهایی از پاسخهای فرضیه میپردازیم و بعد از آن در نهایت، نگارنده پیشنهاداتی را برای پژوهشهای آتی مطرح میسازد.
۵-۲- خلاصه
در راستای بررسی جنسیتمدار کارگفتهای ترغیبی با توجه به وجه این کارگفتها،و مستقیم یا غیرمستقیم بودن آنها، پنج رمان معاصر فارسی مورد مطالعه و بررسی موشکافانه قرار گرفت. با بیرون کشیدن کارگفتهای ترغیبی از دل سایر کارگفتهای موجود و تقسیمبندی و جهت دادن این دادهها به منظور رد و یا قبول فرضیههای مطرح شده در این پژوهش، بر پایهی نظریاتی از جمله نظریات سرل و ویلسون و اشپربر، نگارنده با نکات جانبی فراوانی که ظاهراً با فرضیههای پژوهش ارتباطی ندارند برخورد کرد. در واقع این نکات قطعاً به صورت غیرمستقیم بر نتایج اصلی پژوهش تأثیرگذار هستند. همانطور که در فصل گذشته مطرح شد، مهمترین این نکات این بود که نمیتوان تقسیمبندی دوگانهای برای کارگفتهای ترغیبی در نظر بگیریم و بهتر این است که کارگفتهای ترغیبی را بر پیوستاری مفروض در نظر بگیریم. در ادامه اصلیترین مطالب در رابطه با آنچه هدف اصلی این پژوهش بود، یعنی تفاوتهای جنسیّتی حاضر در جامعه که باعث بروز تفاوتهای کلامی میگردد، مطرح خواهد شد.
۵-۳- پرسشهای پژوهش
توزیع کارگفتهای ترغیبی در گفتار زنان و مردان، در نمونههای رمان معاصر فارسی چگونه است؟
میان نوع کارگفتهای ترغیبی بکار رفته درگفتار هر جنسیت چه شباهتها و تفاوتهایی وجود دارد؟
توزیع کارگفتهای ترغیبی در گفتار زنان و مردان به تفکیک وجه جمله چگونه است؟
به طور کلی کارگفتهای ترغیبی بیشتر در قالب کدام وجه از وجههای چهارگانهی جمله ظاهر میشوند؟
وجه جمله و نوع کارگفت ترغیبی با توجه به جنسیت گوینده و مخاطب چه تغییری میکند؟
۵-۴- فرضیههای پژوهش
متناسب با پرسشهای مطرح شده در بخش ۱-۳ فرضیات ذیل مطرح میشود:
در نمونههای رمان معاصر فارسی، در گفتار زنان کارگفتهای ترغیبی بیشتر از مردان دیده میشود.
معمولاً زنان از کارگفتهای ترغیبی غیر مستقیم استفاده میکنند و مردان کارگفتهای مستقیم را ترجیح میدهند.
[جمعه 1399-09-21] [ 10:36:00 ق.ظ ]
|