شناسایی و رتبه بندی پیش آیندهای مؤثر بر ساخت و سازهای غیر مجاز یزد- … |
عوامل فنی – زیربنایی
۶
۰٫۷۴۹
عوامل انسانی
۶
۰٫۷۵۶
بررسی پایایی گویه های پرسشنامه نشان داده است که گزارههای همطیف هر بخش، همبستگی بالایی داشتند. مقدار آلفای بالای ۷/۰ نشانگر پایایی بسیار مناسب پرسشنامه است.
۳-۸- فرضیات تحقیق
فرضیه، حدس عالمانهای دربارهی حل یک مسأله است. فرضیه را میتوان به منزلهی رابطهای منطقی بین دو یا چند متغیر تعریف کرد که به صورت جملهای آزمون پذیر بیان میشود. این روابط بر پایهی شبکهی ارتباطهایی تجسم می شود که ریشه در چارچوب نظری تعریف شده برای تحقیق دارد (اوماسکاران[۲]، ۱۳۸۵).
بر این اساس، فرضیات تحقیق به شرح زیر میباشد:
عوامل فرهنگی بر ساخت و ساز غیرمجاز شهر یزد مؤثر است.
عوامل فنی و زیربنایی بر ساخت و ساز غیرمجاز شهر یزد مؤثر است.
عوامل اقتصادی بر ساخت و ساز غیرمجاز شهر یزد مؤثر است.
عوامل انسانی بر ساخت و ساز غیرمجاز شهر یزد مؤثر است.
۳-۹- روشهای مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل دادهها
۳-۹-۱- بررسی نرمال بودن متغیرها
برای بررسی نرمال بودن متغیرهای تحقیق از آزمون کولموگروف اسمیرنف استفاده میشود، در این آزمون فرض نرمال بودن متغیر در مقابل نرمال نبودن بررسی میشود.
Ho: دادهها از توزیع نرمال تبعیت میکنند.
H1: دادهها از توزیع نرمال تبعیت نمیکنند.
در صورتیکه مقدار معناداری آزمون بیشتر از سطح معناداری آزمون که معمولاً ۰٫۰۵ در نظر گرفته میشود، باشد فرض صفر تایید میشود و نرمال بودن متغیر مورد تایید قرار میگیرد و در غیر اینصورت متغیر نرمال نیست.
۳-۹-۲- بررسی ارتباط بین متغیرها
ضریب همبستگی پیرسون که به نام های ضریب همبستگی گشتاوری ویا ضریب همبستگی مرتبه ی صفر نیز نامیده می شود، توسط سرکارل پیرسون معرفی شده است. این ضریب به منظور تعیین میزان رابطه، نوع و جهت رابطه ی بین دو متغیر فاصله ای یا نسبی و یا یک متغیر فاصله ای و یک متغیر نسبی به کار برده می شود. چندین روش محاسباتی معادل می توان برای محاسبه ی این ضریب تعریف نمود.
الف) روش محاسبه با استفاده از اعداد خام
(۳-۳)
ب) روش محاسبه از طریق نمره های استاندارد شده
با تعریف و که در آن و به ترتیب انحراف معیار متغیرهای x و y می باشند، داریم:
(۳-۴)
ضریب همبستگی پیرسون بین -۱ و ۱ تغییر می کند. اگر۱ r = بیانگر رابطه ی مستقیم کاملاً خطی بین دو متغیر است، رایطه ی مستقیم یا مثبت به این معناست که اگر یکی از متغیرها افزایش (کاهش) یابد، دیگری نیز افزایش (کاهش) می یابد. ۱r = – نیز وجود یک رابطه ی معکوس کاملاً خطی بین دو متغیر را نشان می دهد. رابطه ی معکوس یا منفی نشان می دهد که اگر یک متغیر افزایش یابد متغیر دیگر کاهش می یابد و بالعکس. زمانی که ضریب همبستگی برابر صفر است نشان می دهد که بین دو متغیر رابطه خطی وجود ندارد.
[جمعه 1399-09-21] [ 11:54:00 ق.ظ ]
|