۲-۳-۱- مزایا و معایب تولید سلولی

 

 

تولید سلولی در اثنای سه دهه گذشته عرصه بسیار گسترده ای بوده و مقالات زیادی در این زمینه در نوشتارها منتشر شده‌اند. در این بخش به تعدادی ازمزایای عمده حاصل از سیستم تولید سلولی در مقایسه با سایر سیستم‌های تولیدی از نقطه نظرعملکرد سیستم و همچنین تعدادی از معمولی‌ترین و عمومی‌ترین نقاط ضعف آن که توسط تحقیقات انجام گرفته قبلی گزارش شده‌اند، اشاره می‌شود.

 

 

۲-۳-۱-۱- مزایای تولید سلولی

 

 

مزایای مشتق شده از تولید سلولی در مقایسه با سیستم های تولید سنتی بر حسب عملکرد سیستم، در [۱۷]، [۱۸]، [۱۹]، [۱۵]، [۲۰]، [۲۱]، [۲۲]، [۲۳]، [۲۴]، [۲۵] و[۱۳] بحث شدهاند. این مزایا در میان مطالعات شبیه سازی، مطالعات تحلیلی، بررسیها، و پیادهسازیهای واقعی به دست آمدهاند. این مزایا میتوانند به صورت زیر خلاصه شوند:
کاهش زمان راه اندازی [۱۰] و[۲۶].
یک سلول تولیدی به منظور پردازش قطعات دارای اشکال مشابه و اندازههای نسبتاً مشابه طراحی میشود. به این دلیل، بسیاری از قطعات می توانند دستگاه های نگهداری (فیکسچرهای) یکسان یا مشابهی را به کار گیرند. میتوان فیکسچرهای کلی[۳۲] را برای خانواده قطعات به کار برد به طوری که زمان مورد نیاز برای تغییر فیکسچرها و ابزارها کاهش یابد.
کاهش اندازه های انباشته (حجم محصول) [۲۴].
وقتی زمان های راه اندازی در CM کاهش عمده ای مییابند، محصولات کم تعداد[۳۳] (با حجم کم) ممکن و اقتصادی (مقرون به صرفه) می باشند. محصولات کم تعداد (با حجم کم)، جریان تولید را نیز تسطیح می نمایند.
کاهش کار در جریان (WIP) وموجودی کالاهای تمام شده [۲۷] و[۲۸].
با اندازه های انباشته کوچکتر (حجم محصول کمتر) و زمانهای راه اندازی کاهش یافته، مقدار WIP میتواند کاهش یابد. اسکین واستاندریج[۳۴] [۱۰] نشان دادهاند که وقتی زمان راه اندازی به نصف تقلیل یابد، WIP نزدیک به ۵۰ درصد میتواند کاهش یابد. علاوه بر زمانهای راه اندازی و موجودی WIP کاهش یافته، موجودی کالاهای تمام شده نیز کاهش مییابد. به جای سیستمهای ساخت برای انبار با قطعاتی که یا درحال پردازش در مدت زمان طولانی، یا در بازههای زمانی ثابت و یا در بازههای زمانی تصادفی میباشند، قطعات میتوانند در محصولات کم تعداد (با حجم کم) یا درست به موقع (JIT) تولید شوند یا در بازههای زمانی ثابت و کوتاه.
کاهش هزینه ها وزمان جابجایی مواد [۲۹].
در تولید سلولی، هر قطعه به طور کامل در یک سلول پردازش میشود (تا جایی که امکان داشته باشد). بنابراین، زمان سفر قطعه وفاصله بین سلول ها حداقل میشود.
کاهش در زمان جریان کار [۲۸].
کاهش زمان جابجایی مواد و کاهش زمان راه اندازی، زمان جریان کار را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
کاهش نیازهای ابزار [۲۷].
قطعات تولید شده در یک سلول، دارای شکل، اندازه و ترکیب مشابه هستند. بنابراین، آنها اغلب نیازهای ابزار مشابهی دارند.
کاهش در فضای مورد نیاز [۲۴].
کاهش در WIP، موجودی کالاهای تمام شده، و اندازههای انباشته (حجم محصول) به فضای مورد نیاز کمتری منجر میشود.
کاهش زمانهای بازده با حداکثر ظرفیت[۳۵] [۲۴].
در یک محیط تولید کارگاهی، قطعات بین ماشین ها به صورت دستهای انتقال داده میشوند. با وجود این، در تولید سلولی هر قطعه بعد از اینکه پردازش شد، فوراً به ماشین بعدی انتقال داده میشود. بنابراین، زمان انتظار به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
بهبود کیفت محصول.
چون قطعات از یک ایستگاه به ایستگاه دیگر به صورت واحدهای انفرادی حرکت میکنند، آنها کاملاً در یک محیط کوچک پردازش می. بازخورد، فوری است و وقتی قطعات خراب شوند، پردازش میتواند متوقف شود.
کنترل کلی بهتر عملیات ها.
در یک محیط تولید کارگاهی، قطعات ممکن است مجبور شوند در میان کل کارگاه حرکت کنند. بنابراین، زمانبندی وکنترل مواد پیچیده میشود. در تولید سلولی، محیط تولیدی به سلولهای تولیدی تفکیک می شود وهر قطعه در یک سلول حرکت مینماید، که منجر به زمان بندی وکنترل آسانتر میگردد.
مزایای بدست آمده از پیاده سازی تولید سلولی نیز گزارش شدهاند. کالت واسپایسر[۳۶][۲۰]، در یک تحلیل موردی از یک شرکت تولیدی کوچک، به این نتیجه رسیدند که سیستم های تولید سلولی به مواردی از بهبودهای عملکرد در مقایسه با محیطهای تولید کارگاهی منتج میشوند. کاهش در زمان عملیاتی و فضای کاری کمتر، به علت کار در جریان کمتر، توسط تولید سلولی به دست آمد. هزینه راهاندازی نیز کاهش یافت.
در مطالعه موردی دیگری در گروه تجهیزات غذایی PMI، هاوارد ونیومن[۳۷] [۳۰]، نتایجی از انتقال از یک محیط تولید کارگاهی به یک CMS را گزارش کردند. برخی از مزایا شامل دو برابر شدن ظرفیت برای خانواده قطعات به علت پیکر بندی سلول، ۲۵۰۰۰ دلار سرمایه بری از کاهشهای راه اندازی،

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت