سامانه پژوهشی – بررسی بهای تمام شده نیروگاه پراکنده در مقیاس کوچک در واحدهای تجاری … |
۳۲۶۶
ظرفیت نصب شده و در حال نسب انرژی برق در جهان بر حسب (GW)
۱۲۹
۱۱۹
۱۱۱
سیر افزایش انرژی برق در جهان (GW)
۵۶
۴۴
۲/۱۱
سیر افزایش تولید پراکنده (GW)
۴۶%
۳۷%
۱۰%
سهم تولید پراکنده
منبع : ماهنامه صنعت برق
۲-۹-۲ تولید برق اضطراری
مهمترین کاربرد DG استفاده از آن برای تولید برق اضطراری برای مصرفکنندگان خاص مانند بیمارستانها، آزمایشگاهها و حتی هتلها میباشد که برای آنها مسائل اقتصادی در مقابل مسائلی چون عدم قطعی برق در درجه دوم قرار دارد.
۲-۹-۳ کیفیت توان و قابلیت اطمینان
DG کیفیت توان را بهبود میبخشد و قابلیت اطمینان را افزایش میدهد. IEA تهیه توان قابل اطمینان را به عنوان مهمترین چهره آینده بازار برق برای مولدهای پراکنده نام برده است. زیرا این مولدها از شبکه انتقال استفاده نمیکنند و بنابراین از حوادثی که در شبکه انتقال میتواند موجب قطع برق مشترک شود در امان است. چنانچه این واحدها مستقیماً به مشترک وصل شده باشند، در صورت قطع برق، شبکه توزیع نیز میتواند برق مشترک را به صورت جزیرهای تأمین نماید. در حالت اتصال به شبکه میتوان با شرکت برق بر مبنای نرخ مصوب تبادل انرژی داشت.
۲- ۹-۴-تولید برق و گرما به صورت همزمان
با استفاده از پدیده تولید همزمان برق و حرارت و یا سرما[۱۶]۱ در میکروتوربینها راندمان DG از نیروگاههای سیکل ترکیبی نیز بالاتر رفته و به حدود ۹۰-۸۰ درصد انرژی شیمیایی سوخت میرسد.
افزایش قابل توجه راندمان در کشورهایی که انرژی (برق و سوخت) دارای قیمت واقعی میباشد، بسیار قابل توجه است و انگیزهای است بسیار قوی برای استقرار واحدهای DG در محل مصرف. اضافه کردن مبدل حرارتی به واحد مولد برق، قیمت مجموعه را بالا میبرد اما در عوض همراه با هر کیلووات انرژی الکتریکی تولیدی، حدود دو کیلووات انرژی حرارتی برای مصارف گرمایشی و سرمایشی برداشت میشود و این خود هزینه سرمایهگذاری و نیز هزینه سوخت و نگهداری واحدهای سنتی تأسیسات حرارتی و تهویه مطبوع را کاهش میدهد. ضمناً همراه با گازهای خروجی از میکروتوربینها مقداری گرما و گاز CO2 نیز به محیط زیست آزاد میشود که میتوان CO2 موجود را به طور مستقیم وارد گلخانهها کرده و از گاز تولیدی توسط این مولدها نیز استفاده نمود.
۲- ۹-۵- پیک سائی
اغلب تولید برق در ساعات پیک مصرف توسط DGها در کشورهایی که از سیاست چندنرخی در شبکه برق خود بهرهمند هستند، برای مصرفکنندگان مقرون به صرفه است که این مسئله باعث کاهش بار شبکه در ساعات اوج مصرف میشود که علاوه بر صاحبان DGها برای مصرفکنندگان شبکه که از تولید پراکنده استفاده نمیکنند نیز مفید میباشد.
۲- ۹-۶- تولید پراکنده و مسائل زیستمحیطی
طبق پیمان کیوتو کشورهای عضو اتحادیه اروپا ملزم به کاهش اساسی در تولید گازهای گلخانهای[۱۷]۱ خود شدهاند. در کشورهای انگلستان، اسکاتلند و ولز، ۴۵ درصد از آلودگیهای کربنی تا سال ۲۰۱۰ ناشی از تولید توان الکتریکی خواهد بود، بنابراین دولت در این کشورها تصمیم دارد که ۱۰ درصد از تولیدات برق خود را تا سال ۲۰۱۰ و ۲۰ درصد تا سال ۲۰۲۰ را از طریق منابع تجدیدپذیر انرژی تأمین نماید و به این ترتیب ۶۰ درصد از آلودگیهای کربنی ناشی از تولید انرژی الکتریسیته را تا سال ۲۰۵۰ کاهش دهد. این تقاضای تولید بر اساس تولید برق توسط DGها و از منابع تجدیدپذیری نظیر انرژی باد، انرژی خورشید و بیوماس تأمین خواهد شد.
[جمعه 1399-09-21] [ 03:45:00 ب.ظ ]
|