تحقیق – راهکارهای توسعه توریسم درمانی در مشهد- قسمت ۳۲ |
۲۳۲۱۱۹۴۰
۲۷۰۲۷۷۳۹
۲۲۱۳۳۰۲۹
۲۵۵۴۴۶۸۱
۲۷۷۲۱۹۹۸
۲۶۳۰۳۷۹۰
۲۷۹۸۴۸۸۵
نمودار ۳-۸ : آمار مقایسه ای مسافران داخلی شهر مشهد از ۱۳۸۴- ۱۳۹۲
۳-۱۰ زیرساختهای درمانی موجود شهر مشهد
در این قسمت مهمترین مراکز خدمات درمانی و بیمارستانی شهر مشهد که قابلیت ارایه خدمات به گردشگران درمانی هستند بطور مختصر معرفی می گردند.
۳-۱۰-۱ بیمارستان امام رضا(ع)
مهندس کریم طاهر زاده بهزاد از معماران پیشگام آعاز قرن اخیر در ایران بود ، او در زمان تبعید آزادیخواهان مشروطه در سال ۱۲۸۶ شمسی (۱۹۰۸) میلادی مجبور به ترک وطن شد و در دوران مهاجرت در دانشکده هنرهای زیبای استانبول و آکادمی معماری برلین به تحصیل معماری پرداخت در سال ۱۳۰۵ او از اولین آرشیتکتهای ایرانی تحصیل کرده بود که به ایران بازگشت و به فعالیت معماری پرداخت. اولین اثر طاهر زاده بهزاد در ایران آرامگاه فردوسی ، تجلی دیدگاه گرایشهای باستانی ، تاریخی و هویت ایرانی بود او با استفاده از عناصر محلی و غیر محلی توانایی خود را در ارائه شیوه ای جدید در معماری به نمایش گذاشت. از دیگر آثار ایشان طراحی و ساخت بیمارستان امام رضا (ع) می باشد، احداث این بیمارستان در زمینی به مساحت ۵/۲۸ هکتار و زیر بنای ۲۸۵۰۰ متر مربع در سال ۱۳۰۷ آغاز و تقریبا از سال ۱۳۱۳ تحت نام مریضخانه شاهرضا شروع به فعالیت نمود. در آغاز دارای صد تخت و بخشهای داخلی، جراحی، چشم پزشکی، کودکان، عفونی، زایشگاه، درمانگاه، آزمایشگاه، رادیولوژی، دندانپزشکی و تشریح حیوانات و قسمتهای وابسته بود. در سال ۱۳۲۴ ساختمان گوش و حلق و بینی دایر و تا سالهای ۲۸ و ۱۳۲۷ تعداد تختها به ۲۵۰ تخت افزایش یافت. در سال ۱۲۴۱ رئیس بخش جراحی این بیمارستان مرحوم “دکتر بول ون” بود. این پزشک دلسوز بلژیکی پس از آشنایی با دین مبین اسلام مسلمان گردید و سالها با دلسوزی در این بیمارستان به طبابت مشغول بود. تعداد پزشکان در آن سالها ۴۵ نفر بود. یک دندانپزشک، ۶ داروساز، ۱۸ پزشکیار، ۲۷۰ پرستار و ۵ ماما عهده دار وظایف درمانی بیمارستان در آن سالها بوده اند.
در سال ۱۳۵۴ بر اساس یک توافق نامه آستان قدس رضوی اقدام به تهیه مقاوله نامه واگذاری ۹۰ ساله ای نمود که طبق آن قرار داد بیمارستان به دانشگاه فردوسی مشهد واگذار گردید. از آن تاریخ به بعد بیمارستان به یک مرکز آموزشی درمانی تحت نظارت دانشگاه فعالیت می نمود. طبق آمارهای موجود تعداد کل تخت های بیمارستان در آن سالها به ۳۶۳ تخت افزایش یافته بود.
در حال حاضر بیمارستان امام رضا (ع) با داشتن ۸۵۶ تخت بعنوان یک بیمارستان جنرال و درجه یک در ردیف یکی از بزرگترین مراکز عمده آموزشی ودرمانی سطح کشور قرار دارد بصورتی که این مرکز علاوه بر درمان بیماران مراجعه کننده بعنوان یک پایگاه تحقیقات آموزش پزشکی و یک مرکز تعلیم و تربیت دانشجویان و دانشجویان رشته های پزشکی در سطح تخصصی و فوق تخصصی می باشد و همه ساله تعدادی استاژر، انترن و رزیدنت تحت نظر روسای بخشهای مختلف این بیمارستان تحت آموزشهای علوم بالینی قرار می گیرند.
پوشش درمانی این بیمارستان نیز بسیار وسیع می باشد درمانگاه و بخشهای اورژانس در مجتمع درمانگاهی این بیمارستان قرار دارد که بصورت شبانه روزی با حضور پزشکان داخلی و جراحی در ارائه خدمات درمانی به مراجعین فعال است. مجتمع درمانگاهی(پلی کلینیک) بیمارستان دارای درمانگاههای تخصصی زیر می باشد : ارتوپدی، ارولوژی، جراحی عمومی، پوست، چشم پزشکی، داخلی تخصصی، گوش و حلق و بینی، زنان و زایمان، درمانگاه مصدومین و مسمومین، پانسمان و تزریقات و بهداشت و تنظیم خانواده. همچنین واحدهای مختلف دیگری در این مجتمع درمانگاهی مستقر می باشد که وظیفه خدمات حمایتی و اداری بیماران بعهده این واحدها می باشد از جمله واحد پذیرش و اسناد پزشکی، کارشناسی امور بیمه گری و مددکاری اجتماعی.
۳-۱۰-۲ بیمارستان رضوی
بیمارستان رضوی در سال ۱۳۸۴ افتتاح شد تا اولین گام در راه برآورده شدن آرزویی بزرگ که داشتن یک مرکز درمانی منحصر به فرد برای خدمات رسانی به مسلمانان داخل و خارج از کشور در فضایی مدرن و منحصر به فرد بود، برداشته شود. این بیمارستان رضوی در زمینی به مساحت ۳۹ هکتار با زیربنای حدود ۵۶۰۰۰ در ۵ طبقه احداث شده است. ۳۶ هکتار از فضای مزبور، فضای سبز بشمار می رود. بخشی از این فضای سبز در ضلع غربی ساختمان بیمارستان، بصورت بوستانی زیبا و مصفاً خودنمایی می کند. این فضای سبز بزرگ و منحصر به فرد، توانسته است علاوه بر ایجاد مناظر بدیع و چشم نواز، فضایی آرامش بخش برای بیمار و همراهیان وی فراهم آورد. بیمارستان رضوی با توجه به دوران فعالیت کوتاه مدت خود توانست ابتدا عنوان درجه یک و سپس برای چندمین سال پیاپی، در سال گذشته، عنوان درجه یک عالی را ازآن خود کند. این در حالی است که بخشهای مختلف آن توسط بازرسان مختلف سازمانهای نظارتی بازبینی می شود تا به بیماران خارجی و ایرانی خود این اطمینان را بدهد که در امر درمان بیماران، از آخرین استانداردها و پروتکل ها استفاده می شود. در همین راستا، بیمارستان در تلاش است که هرچه زودتر گواهی نامه JCI را نیز دریافت کند. با تحقق این مهم بیمارستان رضوی اولین بیمارستان کشور خواهد بود که این گواهینامه معتبر را دریافت می کند. بیمارستان رضوی با بکارگیری بهترین و مجرب ترین کادر درمانی از سراسر کش
[جمعه 1399-09-21] [ 03:28:00 ب.ظ ]
|