بررسی میزان اثربخشی هیپنوتراپی بر درد زایمان و اضطراب دوران بارداری در مراجعین به بیمارستان صارم … |
۸
۴۳٫۲۵
۸٫۸۹۲
۳٫۱۴۴
۲۲
۵۶
بررسی تفاوت بین گروه مادرانیکه دارای فرزند پسر هستند و مادرانی که دارای فرزند دختر هستند نشان داد که مادرانی که جنسیت جنین آنها پسر است به نسبت مادرانی که جنسیت جنین انها دختر است، اضطراب کمتری را تجربه می کنند. این یافته در مورد سایر متغیرها تائید نشده و جنسیت فرزند تنها بر میزان اضطراب پنهان آنها تاثیر گذار است.
فصل پنجم
بحث ونتیجه گیری
خلاصه تحقیق
هدف کلی از انجام این پژوهش تعیین اثربخشی هیپنوتراپی براضطراب دوران بارداری ودرد مادران در هنگام زایمان طبیعی است وجامعه آماری این پژوهش را مادران باردارمراجعه کننده به بیمارستان صارم که حداقل از ۵ وحداکثر تا ۷ ماهگی باردارهستند وقصد زایمان طبیعی راداشته اند ،تشکیل دادندواز طریق روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدندوسه پرسشنامه ای که دراین تحقیق استفاده شده،پرسشنامه اضطراب آشکار وپنهان اسپیل برگر با اعتبار وضریب پایایی ومقیاس سنجش عددی درد با اعتبار وضریب پایایی ومقیاس سنجش هیپنوتیزم پذیری یا تخیلات بصری با اعتبار وضریب پایایی می باشدونتایج در ابتدا از طریق آزمون مولموگروف – اسمیرنف نرمال بودن مقادیر متغیر اضطراب مورد بررسی قرار گرفته است و به دلیل تبعیت آن از توزیع نرمال، برای مقایسه میزان اضطراب دو گروه از آزمون تی استفاده شده است. شاخص درد در زمان های مختلف قبل از زایمان و میزان درد در زمان زایمان نیز به دلیل کم بودن تعداد مقادیر(کمتر از ۱۵ در هر گروه) و عدم تبعیت برخی از توزیع ها از توزیع نرمال، توسط آزمون ناپرامتریک یو من – ویتنی مورد بررسی و آزمون قرار گرفته اندو نتایج نشان داد که بین دوگروه به لحاظ اضطراب آشکار وپنهان تفاوت معناداری وجود ندارد وتفاوت دو گروه در میزان درد در معاینه واژینال ۱ CM2 CM 3-4CM معنادارنیست ، اما دوگروه درمیزان درد از مرحله معاینه واژینال ۳-۴ CM به بعد وزمان زایمان تفاوت معناداری دارند.
فرضیه ها با توجه به آزمونهای به کار گرفته شده مورد بحث قرار می گیرد:
فرضیه اول پژوهش
-هیپنوتراپی در دوران بارداری بر اضطراب مادران درآن دوران موثر است
در جدول ۴-۱ شاخص های آماری اضطراب آشکار و اضطراب پنهان نشان داده شده است. میانگین نمره بدست آمده از آزمون اسپیل برگر نشان می دهد که میانگین اضطراب در گروه آزمایش کمی پائینتر از گروه کنترل است. به عبارت دیگر به نظر می رسد افراد آموزش دیده به لحاظ اضطراب وضعیت مناسب تری دارند. آزمون تی ،برای مقایسه میانگین میزان اضطراب آشکار در دو گروه مورد مطالعه قرارگرفته است. مشاهده می شود که میانگین نمره اضطراب در گروه آزمایش کمتر از گروه کنترل است. اما آزمون تی در سطح خطای کمتر از ۰۵/۰ تفاوت معنادار بین دو گروه را تائید نمی کند. به عبارت دیگر دو گروه به لحاظ میزان اضطراب آشکار تفاوت معناداری با یکدیگر ندارند. لذا فرض صفر مورد تائید قرار می گیرد و فرض ۱ تحقیق رد می شود.آزمون تی برای مقایسه میانگین میزان اضطراب پنهان در دو گروه مورد مطالعه است. مشاهده می شود که میانگین نمره اضطراب در گروه آزمایش کمتر از گروه کنترل است. اما آزمون تی در سطح خطای کمتر از ۰۵/۰ تفاوت معنادار بین دو گروه را تائید نمی کند. به عبارت دیگر دو گروه به لحاظ میزان اضطراب پنهان تفاوت معناداری با یکدیگر ندارند. لذا فرض صفر مورد تائید قرار می گیرد و فرض ۱ تحقیق رد می شود.نتایج نشان داد که بین دوگروه به لحاظ اضطراب آشکار وپنهان تفاوت معناداری وجود ندارد وهمسو است با نتایج :
پژوهش متولی (۱۳۸۱)با عنوان بررسی تاثیر نمایش فیلم زایمان بر اضطراب مادران نخست حامله وطول مرحله دوم زایمان آنان در بیمارستانهای شهرستان سنندج، که نتایج نشان می دهد که نمایش فیلم تاثیر معنی داری بر کاهش اضطراب مادران نخست حامله وطول مرحله دوم زایمان آنان نداشت وتاثیر اضطراب پنهان مادران بر اختلاف اضطراب بدو ورود به تحقیق ویک هفته پس از آن نیز معنی دار نگردید.
ونتایج تحقیق با نتایج تحقیقات زیر همسو نمی باشد:
در پژوهش ایریناهیدویکی وبارباراکارسینون (۲۰۱۳) با عنوان تاثیر هیپنوتیزم بر درمان بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی ،هیپنوتیزم نقش مهمی در درمان اختلالات اضطرابی دارد
فرضیه دوم پژوهش
– هیپنوتراپی در دوران بارداری درد مادران درهنگام زایمان طبیعی را کاهش می دهد.
[جمعه 1399-09-21] [ 10:54:00 ق.ظ ]
|