بررسی رابطه بین ادراک از خدا و هویت اجتماعی در سبک زندگی دانشجویان … |
۱۱۹
۲۸/۶
۴۶/۰
سلامت محیطی
با توجه به سطح معنی داری مشاهده شده در جدول فوق اختلاف میانگین مشاهده شده بین همه مولفههای سبک زندگی و ادراک از خدا معنادار است. به عبارتی با ۹۵ درصد اطمینان میتوان گفت بین میانگین این مولفهها و متغیر ادراک از خدا تفاوت وجود دارد.
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱ مقدمه
در این مطالعه تلاش شده است تا تاثیر ادراک از خدا وهویت اجتماعی را بر روی مولفههای مختلف سبک زندگی مانندسلامت جسمانی،ورزش وتندرستی،کنترل وزن وتغذیه،پیشگیری از بیماریها، سلامت روانشناختی،سلامت معنوی،سلامت اجتماعی،اجتناب از داروها ومواد مخدر،پیشگیری ازحوادث،وسلامت محیطی دربین دانشجویان وکارکنان دانشگاه آزاد شهرستان دره شهر نشان داده شود . برای این منظور چند فرضیه مطرح شد که در مجموع سه فرض کلی ذیل خلاصه وعنوان گردیدند.
بین مولفه های مختلف سبک زندگی و هویت اجتماعی و ادراک از خدا رابطه وجود دارد.
بین هویت اجتماعی و ادراک از خدا همبستگی و رابطه وجود دارد.بین سبک زندگی وادراک از خدا رابطه وجود دارد.
پس از مطالعه در مورد یافته هایی ونتایج تحقیقات مرتبط با موضوع تحقیق وجمع بندی نتایج پرسشنامههای توزیع شده در بین جامعه آماری وتجزیه وتحلیل داده ها نتایج ذیل بدست آمد :
درخصوص میانگین گونههای پرسشنامه در بین ۱۲۰ نفر پاسخگو میانگین مولفه سلامت جسمانی ۹۶/۲، ورزش و تندرستی ۱۲/۳، کنترل وزن و تغذیه ۰۸/۳، پیشگیری از بیماری ۰۶/۳، سلامت روانشناختی ۱۹/۳، معنویت ۰۳/۳، سلامت اجتماعی ۶۸/۲، اجتناب از داروها و مواد مخدر ۸۷/۲، پیشگیری از حوادث ۳۴/۳ و سلامت محیطی ۰۳/۳ است. بیشترین میانگین متعلق به مولفه پیشگیری از حوادث و کمترین آن مربوط به سلامت اجتماعی است.میانگین متغیر سبک زندگی ۱۱/۳، هویت ۳۴/۳ و ادراک از خدا برابر ۵۷/۲ است. بیشترین میانگین متعلق به متغیر هویت اجتماعی و کمترین آن مربوط به ادراک از خدا است.
متغیر سبک زندگی و هویت اجتماعی دارای رابطه خطی معنادار و مثبت هستند در حالی رابطه خطی متغیرهای سبک زندگی و ادراک از خدا از نظر آماری معنادار نیست.
در همه مولفه ها غیر از مولفه پیشگیری از حوادث سطح معنیداری مشاهده شده به این معنا که مولفههای متغیر سبک زندگی با متغیر هویت رابطه خطی معنادار و مثبت دارند. به این معنا که با افزایش نمره هویت فرد نمره سبک زندگی او در سطح مولفههای فوق افزایش مییابد.در بین این مولفهها بیشترین همبستگی مشاهده شده مربوط به سلامت روانشناختی و کمترین آن مربوط به سلامت محیطی است. به عبارتی می توان گفت شدت رابطه خطی بین سلامت روانشناختی و هویت اجتماعی از همه مولفه ها بیشتر و بین سلامت اجتماعی و هویت از همه مولفهها کمتر است.
[جمعه 1399-09-21] [ 11:36:00 ق.ظ ]
|